“Priliku da odem na otok nisam želio propustiti, zato što želim ostvariti svoj san, a to je postavljanje objekata za prvu pomoć u marijanskom svetištu u Međugorju”, rekao je Paolo Brosio.

Paolo Brosio

Foto: Paolo Brosio / screenshot

Reality show zasigurno nije mjesto na kojem itko očekuje svećenika, ali ovogodišnje izdanje poznatog talijanskog showa Otok slavnih, bit će oplemenjeno upravo redovitim dolascima jednog katoličkog svećenika.

Njegova prisutnost neće biti u ulozi natjecatelja, nego kako bi svakog tjedna podijelio sakramente jednom od natjecatelja. Riječ je o novinaru i televizijskom voditelju Paolu Brosiju, koji je o tome govorio u intervjuu za La Nazione.

“Kao dio svog ugovora, tražio sam da imam mjesto za molitvu, da imam svoje duhovne knjige i krunicu. Svakog tjedna na otok će doći svećenik kako bi ispovjedio mene i svakoga tko će to željeti, a sa sobom će ponijeti i Presveti sakrament”, rekao je Brosio te dodao: “Ne pretjerujem kada kažem da će Bog biti devetnaesti natjecatelj na otoku.”

Za ulazak u reality show ga nije motivirala želja za slavom, nego vrlo plemeniti cilj povezan s Međugorjem, u svrhu kojeg je obećao donirati novčanu nagradu u slučaju pobjede.

“Priliku da odem na otok nisam želio propustiti, zato što želim ostvariti svoj san, a to je postavljanje objekata za prvu pomoć u marijanskom svetištu u Međugorju. Ako osvojim 100 tisuća eura, dat ću prvu polovicu za djela milosrđa, a drugu za financiranje Bolnice mira”, istaknuo je talijanski voditelj koji se na katoličanstvo obratio upravo u Međugorju.

O svom je obraćenju prije četiri godine napisao i knjigu, prilikom čijeg predstavljanja je istaknuo: “Marijine riječi u međugorskim porukama promijenile su moj život, spasile me kada sam bio na rubu i učinile da otkrijem Isusa u svakodnevnoj misi, evanđelju, ispovijedi i euharistiji. Molitva je najvažnija. Moramo svaki dan predati svoje brige Gospi i Isusu i moliti cijelim srcem. To je recept za mir u srcu, ljubav i oprost.”

Ivo Džeba | Bitno.net