U crkvi svetog Josipa, koja se nalazi u talijanskom gradu Molfetta, postavljen je vitraj koji prikazuje Carla Acutisa, mladića kojega je papa Franjo prošloga listopada proglasio blaženim. Aleteia piše kako njegov prikaz na tradicionalnom vitraju samo pokazuje da nam je svetost bliža nego što mislimo.

Vitraj, kojega je prošloga svibnja blagoslovio biskup Domenico Cornacchia, prikazuje 15-godišnjeg mladića kako nasmiješen hoda u trapericama, tenisicama, crvenoj vjetrovki i ruksaku. Blaženik hoda krivudavim putem i nosi ruksak s prijenosnim računalom, a osvjetljen je euharistijom koja ga vodi poput sunca.

Ovo je vjerojatno jedinstven vitraj jer prikazuje suvremenog adolescenta, dječaka koji je se bavio web dizajnom i prenosio evanđelje društvenim mrežama.

Inače, blaženikov lik je okružen prikazima svetaca i blaženika koji su povezani sa salezijanskom duhovnošću, kao što su sveti Filip Neri, Franjo Saleški, Ivan Bosco, Chiara Badano i Pier Giorgo Frassati. Izradila ih je umjetnica Maria Bonaduce.

Carlo Acutis bio je sasvim običan mladić, sličan mnogim drugim tinejdžerima. Išao je u školu, imao prijatelje i veliku ljubav prema računalima. No istodobno je bio veliki zaljubljenik u Euharistiju. Gotovo svakog dana sudjelovao je na misi, molio krunicu, klanjao se Presvetom… A nekoliko dana prije smrti svoj je život posvetio Gospodinu za Crkvu i papu.

Umro je s 15 godina od leukemije. Bilo je to 12. listopada 2006. godine Carlo je bio nadaren za informatiku, što je nesebično stavio na raspolaganje bližnjima. Svoje informatičko znanje iskoristio je za izradu web-stranice na kojoj je prikupljao informacije o euharistijskim čudima diljem svijeta.