Foto: Facebook/Christ The King Catholic SchoolOsamdesetosmogodišnji Bob Nill iz Kansasa nedavno je postao junak spasivši živote dvojici dječaka koji su prelazili cestu kraj škole u Kansas Cityju.

Radije nego da svoje umirovljeničke dane provodi bezbrižno, Nill je prije pet godina odlučio preuzeti službu prijelaznog čuvara kraj katoličke škole Krista Kralja i paziti na sigurnost djece dok prelaze cestu.

Kada je krajem prošlog mjeseca naletio automobil koji je bio na putu da udari 7-godišnjaka i 11-godišnjaka, Nill je istupio na cestu kako bi ih zaustavio u prelasku i poginuo od posljedica udaraca.

“Sva školska djeca su dobro, a mi smo kao škola odmah izmolili krunicu za gospodina Nilla”, objavila je škola na svojoj Facebook stranici, nazvavši Nilla “junakom”.

Ravnateljica škole, Cathy Fithian, u razgovoru za lokalni medij izjavila je kako su svi “zahvalni i blagoslovljeni što su ga imali u svojim životima pet godina”. “U ovom trenutku se molimo za njegovu obitelj”, dodala je.

Kazala je i kako je uvjerena da bi situacija u kojoj je Nill poginuo završila tragično za dječake da prijelazni čuvar nije stao na cestu kako bi ih spriječio u prelasku.

Gradonačelnik Kansas Cityja, David Alvey, svojim se priopćenjem također zahvalio Nillu na spašavanju dvaju života.

“Izražavam svoju najdublju sućut obitelji gospodina Nilla, a gospodinu Nillu svoju najiskreniju zahvalnost za nesebičan čin zaštite naše djece”, stoji u priopćenju.

Ivo Džeba | Bitno.net