Otac 16-godišnje Jimene, djevojke koja je posvjedočila da joj se nakon mise u Fatimi povratio vid, nazvao je ozdravljenje svoje kćeri “darom Djevice Marije za Svjetski dan mladih”.

U razgovoru za ACI Prensu, kazao je da se “držao uvjerenja da će [Jimena] biti izliječena” te opisao kako je izgledao prvi telefonski poziv nakon ozdravljenja:

“Praktički nismo razgovarali, ona je plakala; rekla nam je samo: ‘Vidim, vidim.’ Onda nas je nazvao svećenik koji je slavio misu da nam kaže još par detalja. To je nevjerojatna radost”, rekao je otac te ispričao par okolnosti vezanih za događaj koji je zainteresirao katoličku javnost:

“Prije mise otišla se ispovjediti. Bila je jako uzbuđena, osjećala je nešto posebno. Zatim je otišla primiti pričest”, rekao je. “Poslije se bojala otvoriti oči jer je pomislila: ‘Ako ne ozdravim, to je zato što nemam vjere.’ Kada ih je otvorila mogla je vidjeti sve oko sebe. Onda je… počela plakati i shvatila da su njezine prijateljice dvije i pol godine starije nego kad ih je zadnji put vidjela”, prepričao je otac.

Kazao je i kako je sa svojom kćeri prešao “maleni križni put” obilazeći liječnike kako bi joj pomogli, ali “nitko nije razumio što joj se događa”. Obitelj se prije godinu dana zaputila i do Japana kako bi isprobali najnoviji tretman koji “nije djelovalo na Jimenu, a izazvao je strašne nuspojave jer se osjećala loše, imala je mučnine, glavobolje i nije mogla učiti”.

Na kraju su Jimena i njezina obitelj odlučili sve prepustiti u ruke Djevice Marije, te započeti s molitvom devetnice uoči blagdana Gospe Snježne. Devetnici se prema očevim riječima priključilo “na tisuće osoba”.

“Samo djevojaka koje su išle s njom bilo je skoro 400, a većina njih nisu je ni poznavale. Sada je to za njih poput čuda Svjetskog dana mladih”, rekao je otac.

Ispričao je i kako je u rujnu Jimena trebala okrenuti novu stranicu u životu jer “je morala početi hodati sa štapom i trenirati psa vodiča”, uz to, trebala je početi razmišljati “na koji fakultet bi se mogla upisati” s obzirom na svoje zdravstveno stanje, no događaj u Fatimi je sve promijenio.

Jimenin otac kaže da je ljepota njezina ozdravljenja u “tome što svatko iz toga može izvući vlastito svjedočanstvo, vlastito iskustvo, koje je bilo vrlo posebno i dotaknulo mnoge”.

“Mislim da je dio ljepote čuda u tome što ono nije isključivo za jednu osobu ili jednu obitelj, već što je ono mnogo veće i u tom nas smislu nadilazi. Već je prešlo granice”, kazao je.