Slavlje biskupskog ređenja novoimenovanog subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina bit će na blagdan sv. Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga u 11 sati u subotičkoj katedrali.

Glavni zareditelj bit će zrenjaninski biskup i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije mons. Ladislav Nemet SVD, a suzareditelji umirovljeni subotički biskup i apostolski upravitelj Subotičke biskupije Ivan Penzeš te biskup grkokatoličke eparhije Sv. Nikole u Ruskom Krsturu Djura Džudžar.

U okviru bliže priprave za ovo veliko slavlje u petak 13. studenoga u 19 sati u katedrali će biti pjevana Večernja molitva.

Zbog aktualnih mjera borbe protiv pandemije koronavirusa svi sudionici slavlja će morati nositi zaštitne maske i čuvati propisanu međusobnu udaljenost. Ukoliko mjerodavna državna tijela propišu još strože epidemiološke mjere, kao što je smanjenje broja osoba koje istovremeno mogu biti nazočne u zatvorenom prostoru, Subotička biskupija će o tomu obavijestiti uzvanike i javnost.

Cijeli događaj biskupskog ređenja i preuzimanja službe dijecezanskog biskupa mons. Večerina izravno će prenositi Radio-Televizija Vojvodine, Pannon RTV i Radio Marija.