Rob Kenney imao je teško djetinjstvo. Kada je imao samo 14 godina, otac je napustio njega i sedmero njegovih braće i sestara uz poruku da će se morati snaći bez njega.

Sada, kada je postao otac dvoje odrasle djece, Rob se želi pobrinuti da djeca koja odrastaju bez očinske skrbi ne budu zakinuta za neke praktične životne savjete koje on nije mogao dobiti od svog oca.

Naime, Rob je pokrenuo YouTube kanal naziva “Dad, How do I?” [Tata, kako da?], na kojem objavljuje videa kako obaviti tipične ‘muške’ zadatke u kući i izvan nje poput: mijenjanja automobilske gume, vezanja kravate, odštopavanja slivnika, popravljanja vodokotlića, brijanja i slično.

Njegova videa naišla su na izvrstan odjek među publikom pa je Rob u samo dva mjeseca skupio više od dva milijuna YouTube pretplatnika.

Kaže kako je već dugo razmišljao o ovom projektu, no da ga je karantena proglašena zbog koronavirusa napokon lišila svih izlika da ostvari svoju ideju.

“Želio sam da bude o svakodnevnim zadacima, ali sam također htio prenijeti i nešto od životne mudrosti koju sam s godinama stekao kako bi ohrabrio ljude”, objasnio je ovaj srdačni gospodin ideju iza svojih videa, no kako je i sam priznao sve je u vrlo kratkom vremenu “dosegnulo potpuno drugačiji nivo”.

Iako je Roba njegov otac napustio dok je još bio tinejdžer, priča o njihovom odnosu ima sretan završetak. Naime, nakon što je zapeo u teškoj životnoj i obiteljskoj situaciji bez zaposlenja i s djetetom na putu, zavapio je Bogu riječima: “Gospodine, ako Ti ovo riješiš, ako me izvedeš iz nereda koji sam napravio od sebe, potražit ću te i pokušati shvatiti sve što mogu o Tebi.”

Ubrzo se njegova situacija popravila, a Rob je održao svoje obećanje i okrenuo se vjeri, što je imalo i vrlo konkretnu životnu posljedicu na zalječenje odnosa s njegovim ocem.

Shvativši da je njemu Bog oprostio grijehe, odlučio je oprostiti svome ocu te se pred njegovu smrt izmirio s njime. “Znam koliko je Bog meni oprostio. Kako bih onda mogao zamjerati bilo što drugima?”, zaključio je.

Govoreći o odnosu prema vlastitoj djeci koja su sada već dvadesetim godinama, Rob je rekao: “Moj je životni cilj bio odgojiti dobre ljude. Nikada nisam želio biti bogat. Nikada nisam želio nužno biti uspješan. Moj je životni cilj bio odgojiti dobre ljude – ne dobru djecu, nego dobre ljude – jer je moje djetinjstvo bilo narušeno.”