Njemačka policija zabilježila je tijekom 2017. čak 100 slučajeva nasilja usmjerenih protiv kršćana, kršćanskih simbola i crkvi, objavili su danas njemački mediji.

Prema statistici Federalne kriminalističke policije (Bundeskriminalamt – BKA), među zabilježenim slučajevima jest jedno ubojstvo, devet fizičkih napada te jedno potpaljivanje (pri čemu nije precizirano što je zapaljeno).

Ubojstvo se dogodilo u bavarskom gradu Prienu, a ubijena je izbjeglica iz Afganistana, muslimanka koja se obratila na kršćanstvo. Ubojica je bio također iz Afganistana, 32-godišnji izbjeglica koji je tražitelj azila, a tužiteljstvo tvrdi da je sunarodnjakinju ubio jer je prešla na kršćansku vjeru. Suđenje još traje. Još 13 slučajeva povezano je s nasiljem muslimanskih izbjeglica ili tražitelja azila protiv izbjeglica koji su napustili muslimansku vjeru ili prešli na kršćanstvo.

Jedna četvrtina zabilježenih slučajeva, nastavlja se u statistici, povezana je s vandalskim činovima usmjerenim na kršćanske simbole ili crkve.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere, inače političar iz bavarska Kršćansko-socijalne unije (CSU), objavio je kako je zapovjedio policiji tijekom prošle godine da prvi put u napade protiv kršćana zabilježava u posebnoj kategoriji.

Istodobno, njegov stranački i dužnosnički kolega Joachim Herrmann, koji dužnost ministra unutarnjih poslova obavlja na razini savezne države Bavarske, izjavio je kako oni koji se žele integrirati u njemačko društvo moraju pokazati poštovanje prema vrednotama zapadne, kršćanske kulture.

“Oni koji žele živjeti u Njemačkoj moraju se oprostiti s antikršćanskim razmišljanjem. To je nešto obavezno”, izjavio je.

Goran Andrijanić | Bitno.net