“Osjećamo hitnu potrebu izvijestiti naš narod o kampanji kojom se želi ocrniti biskupe i svećenike, te o prijetnjama smrću koje nam se upućuju, a posebno našem dobrom bratu mons. Silviju Baezu Ortegi, pomoćnom biskupu Manague”, objavila je Nikaragvanska biskupska konferencija u priopćenju koje prenosi agencija Fides.

Ti se napadi događaju dok se održavaju razgovori o „Nacionalnom dijalogu” u kojima sudjeluje biskup Ortega – a koje je Crkva sazvala pokušavajući posredovati između Vlade i društvenih čimbenika, i to nakon gotovo mjesec dana prosvjedā u kojima je poginulo najmanje 76 osoba, a ranjeno ih je više od 800. “Podsjećamo agresore da smo mi samo jedno tijelo; ako se napadne neki biskup ili svećenik, napada se Crkva. Nećemo prestati pratiti u ovom odlučujućem trenutku nikaragvanski narod koji je ispod bijele i plave boje naše zastave izišao na ulice kako bi tražio svoja legitimna prava”, napisali su biskupi.

Mons. Baez Ortega je putem Twittera, kako izvještava Hrvatski program Radio Vatikana, istaknuo: „Oni koji me vrijeđaju i kleveću i koji čak žele moju smrt, neka znaju da se ne bojim i da me neće pokoriti niti prisiliti na šutnju. Moja vjernost Isusu Kristu i moja ljubav prema nikaragvanskom narodu čvršći su nego ikada.”

IKA | Bitno.net