Katolički svećenik iz Burkine Faso, koji je nestao ovoga utorka, pronađen je mrtav u šumi. Biskup Lucas Kalfa Sanou je izjavio: „S dubokom boli svima dajem na znanje da je beživotno tijelo oca Rodrigueza Sanona pronađeno 21. siječnja 2021. u šumi Toumousseni“, javlja CNA.

Pozvao je vjernike na molitvu te dodao kako će uskoro biti poznate detaljnije informacije o okolnostima ovog tragičnog događaja.

Tamošnje vlasti obavijestile su policijske postaje o nestanku svećenika te poslale istražne skupine na teren, međutim nisu mu mogle ući u trag.

Inače, tijekom posljednjih pet godina afrička država Burkina Faso bila je poprište vjerskog nasilja koje sprovode islamističke milicije, posebno na sjeveroistočnim teritorijima.

Prema izvješću američkog State Departmenta za 2019., 61% stanovnika Burkine Faso su muslimani, a 23% kršćani.

Ekstremistički napadi, koji su usmjereni i na kršćane i na muslimane, od 2015. ostavili su više od milijun raseljenih i 1100 mrtvih.

Biskupi u Burkini Faso izdali su priopćenje u lipnju 2020., nazivajući situaciju “više zabrinjavajućom nego ikad”, a zbog porasta vjerskog nasilja zatražili su veću podršku vlasti.