Tek što je u Panami završio Svjetski dan mladih, obilni plodovi su počeli dolaziti u obliku 1350 mladih i 600 obitelji koji su odlučili predati svoj život Bogu.

Dogodilo se to tijekom susreta koji je organizirao Neokatekumenski put, na kojem je sudjelovalo oko 25 000 mladih iz cijeloga svijeta. Okupljenima su se obratili predsjedatelj susreta, bostonski kardinal Sean O’Malley, i osnivač Neokatekumenskog puta Kiko Argüello.

Argüello je najavio okupljenima da bi ovaj dan mnogima mogao promijeniti život i pretvoriti ga u nevjerojatnu avanturu.

“Bog treba kršćane kako bi promijenili svijet, kako bi evanđelje bilo objavljeno svim narodima, zato što je najvažnija stvar na ovome svijetu i u ovome životu naviještanje evanđelja”, rekao je, nakon čega je pozvao mladiće da se zapitaju poziva li ih Bog na svećeništvo.

Nakon molitve, 700 njih je prihvatilo poziv i ustalo.

Zatim je osnivač Neokatekumenskog puta isto pitanje uputio djevojkama, kojih je oko 650 ustalo i odlučilo slijediti poziv.

“Onome koji je bio toliko rastrojen, Bog kaže: ‘Ti. Ustani.’ Nekoj drugoj djevojci, On kaže: ‘I ti ustani’. Možda je čak imala i dečka pokraj sebe”, rekao je Argüello o onima koji su se odazvali.

Bostonski nadbiskup O’Malley istaknuo je značaj Neokatekumenskog puta za život Crkve, nazvavši ga posebnom milošću za Crkvu.

“Kikovo obraćenje dovelo je mnoge da se i sami obrate. Jako smo zahvalni na ovom obraćenju, i na Neokatekumenskom putu. On je dar, vrlo posebna milost za Crkvu”, rekao je bostonski nadbiskup.

Uz poziv mladićima i djevojkama Kiko Argüello upitao je i obitelji da razmisle o odlasku u misije izvan svoj zemlje. Šest stotina njih se odlučilo za taj velikodušni korak.

Budući da je ovako velik odaziv mladih i čitavih obitelji bio razlogom za slavlje, susret je okončan svečanim vatrometom.

Ivo Džeba | Bitno.net