Napadač koji je u listopadu nožem ubio troje ljudi u katoličkoj crkvi Notre-Dame u Nici optužen je za terorizam, piše CNA.

Francuske vlasti su 7. prosinca priopćile kako je Brahim Aouissaoui, 21- godišnjak iz Tunisa, optužen za „atentate koji se povezuju s terorističkim aktivnostima“ i za „sudjelovanje u zločinačkoj terorističkoj organizaciji“.

Napadač je 29. listopada u crkvi ubio troje ljudi. Jedna od žrtava bila je 60-godišnja žena koja je u crkvu došla na molitvu. Napadač joj je nožem toliko duboko zarezao grlo da su mnogi inicijalni izvještaji govorili kako joj je odrubljena glava.

Druga žrtva je identificirana kao Vincent Loqués, 55-godišnji sakristan i otac dvoje djece. Posljednjih deset godina radio je u župi gdje je pripremao sve potrebno za mise i sakramente te svako jutro dočekivao vjernike kad bi se crkva otvorila u 8:30. Loqués je također napadnut nožem u crkvi.

Posljednja žrtva bila je Simone Barreto Silva, majka troje djece porijeklom iz Brazila. Silva je preminula u restoranu preko puta mjesta zločina, nakon što je s teškim ubodnim ranama uspjela pobjeći od napadača.

Tunižanin je u Europu navodno stigao krajem rujna, kada se iskrcao na talijanski otok Lampedusu, a nakon toga je doputovao u Francusku. Muškarac u dobi od 47 godina, za kojega se sumnja da je bio u kontaktu s napadačem, uhićen je 30. listopada.