Mons. Jozića su, među ostalima, u zračnoj luci dočekali generalni tajnik Bjeloruske biskupske konferencije i pomoćni biskup Grodna Iosif Staneuski, koji ga je pozdravio, te tajnik nuncijature preč. Maher Shammas i vlč. Victor Gaidukevich. Iz zračne luke nadbiskup Jozić otišao je u Apostolsku nuncijaturu.

Dolazak nuncija u Bjelorusiju dogodio se usred zamršene političke i društvene situacije, koja je nastala nakon predsjedničkih izbora u kolovozu ove godine na kojima je pobijedio Aleksandar Lukašenko. Od tada traju prosvjedi građana koji ne priznaju rezultate izbora, a ne priznaje ih ni Europska unija.

Nakon izbora, predsjedniku Bjeloruske biskupske konferencije i nadbiskupu Minska Tadeuszu Kondrusiewiczu onemogućen je povratak u Bjelorusiju iz Poljske u kojoj je bio u radnom posjetu. Sveta Stolica pokušava pridonijeti rješavanju situacije. Stoga je Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher u rujnu bio u radnom posjetu Bjelorusiji. Međutim, odnose su dodatno zaoštrile tvrdnje da se Crkva u toj istočnoeuropskoj zemlji koristi za širenje stranog utjecaja, objavila je CNA.

Nadbiskup Jozić (53) imenovan je apostolskim nuncijem u Bjelorusiji 21. svibnja 2020., a za biskupa ga je 16. rujna 2020. u Solinu zaredio državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin.