Nakon što su vidjeli kako mape s novim slučajevima zaraze koronavirusom već tjednima siju strah i paniku među njihovim sugrađanima, nekoliko prijatelja iz SAD-a odlučilo je doskočiti tom problemu nečim pozitivnim, piše Aleteia.

Želeći probuditi u ljudima nadu, prijeko potrebnu u uvjetima društvene izoliranosti, odlučili su na mapu širenja koronavirusa odgovoriti onime što su nazvali „Mapa nade“.

Riječ je o web stranici na kojoj se nalazi interaktivna mapa koja prati širenje molitve krunice umjesto virusa.

“Poput mnogih drugih ljudi, gledali smo karte koje svakodnevno prate sve slučajeve koronavirusa (ponekad i više puta dnevno!). Te mape stalno su se pogoršavale. Pojavljivalo se sve više i više crvenih točkica pokazujući kako pandemija – i strah – preuzimaju svijet. Zato smo se zapitali: ‘ Što ako bismo mogli stvoriti nešto što ljudima daje nadu?’ Bilo bi to nešto jednostavno. Pratilo bi nešto nadahnjujuće. Nešto što je svaki dan sve bolje i bolje. Pokret ljudi diljem svijeta. Odmah smo pomislili: ‘To bi trebala biti krunica!'”, napisali su osnivači na svojoj web stranici.

Od trenutka nastanka, na mapi je zabilježenog preko 5000 molitvenih nakana, a broj novih molitelja ili onih koji traže da drugi mole za njih i dalje raste.

„Mapa nade povezuje vas s ljudima diljem svijeta u molitvi krunice. Dođite svakodnevno kako biste dodali svoje molitvene nakane, provjerite mapu i podijelite je sa svojim prijateljima i obitelji“, poručuju organizatori ove inicijative.

Ne zaboravimo ni na našu molitvu krunice Hrvata svega svijeta koja se odvija svake subote u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu.