SIMPATIČNA PRIČA IZ FRANCUSKE

Možda zvuči čudno, ali i od ovog psa možete nešto naučiti o molitvi prije jela

Prema riječima o. Cédrica Lafontainea iz francuske biskupije Amiens, njegov novi škotski retriver već je ‘usvojio’ neka osnovna vjerska pravila…

Foto: Facebook/screenshot

“Vol poznaje gospodara svojega i magarac jasle gospodara svojega. Samo Izrael ne poznaje, narod moj ne razumije!”, riječi su proroka Izaije koje nam odzvanjaju u ušima dok gledamo ovog simpatičnog svećenika i njegova nedavno udomljena psa Pastisa koji ne prilazi svojoj zdjelici s hranom prije nego što završi blagoslovna molitva prije jela.

Prema riječima o. Cédrica Lafontainea iz francuske biskupije Amiens, njegov novi škotski retriver već je ‘usvojio’ neka osnovna vjerska pravila među kojima je i strpljenje tijekom molitve. Tek nakon što svećenik otpjeva ‘amen’, pas prilazi zdjelici i kreće u akciju, donosi Aleteia.

Neka ova simpatična priča i nama bude poticaj da, kako piše sv. Padre Pio, ne sjedamo za stol dok se nismo pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti našemu duhu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M.V. | BItno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 15. listopada 2019.

Možda vam se svidi