MOLITVA PRED RELIKVIJAMA MUČENIKA

Ovo je molitva pape Franje za mir i zaštitu od terorizma i nasilja

Papa Franjo danas je na trenutak zaobišao službeni protokol kako bi posjetio krakovsku crkvu sv. Franje i poklonio se pred relikvijama dvojice poljskih franjevaca koji su svoj život položili za Krista.

Foto: L'Osservatore Romano

Foto: L’Osservatore Romano

Peruanske mučenike,  Zbigniewa Strzalkowskog i Michala Tomaszeka ubili su 1991. godine pripadnici peruanske maoističke gerile “Sendero luminoso” (Svijetla staza), a blaženim ih je proglasio papa Franjo 2015. godine, zajedno s talijanski svećenikom don Alessandrom Dordijem.

Tijekom svojeg posjeta crkvi, papa Franjo izgovorio je ovu molitvu:

Svemogući, milosrdni Bože, Gospodaru svemira i povijesti. Sve što si stvorio dobro je i tvoje suosjećanje za propuste čovječanstva ne poznaje granica.

Danas dolazimo k Tebi kako bismo te molili da  u miru čuvaš svijet i njegove stanovnike, da udaljiš od njega razarajući val terorizma, povratiš prijateljstvo i uliješ u srca stvojih stvorenja dar povjerenja i spremnosti na opraštanje.

O Darovatelju života, molimo te i za one koji su stradali kao žrtve okrutnih terorističkih napada. Podari im vječnu nagradu. Neka budu zagovornici svijeta razdijeljenog sukobima i neslogama.

O Isuse,  Prinče Mira, molimo te za one koji su ranjeni ovim činima neljudskog nasilja: djecu i mlade; utješi ih svojom snagom i ujedno udalji od njh svaku mržnju i želju za osvetom.

Duše Sveti Utješitelju, pohodi obitelji žrtava terorizma, obitelji koje bez vlastite krivnje podnose trpljenje. Zagrni ih plaštem svoga božanskoga milosrđa. Pomozi ima da u Tebi i sebi samima ponovno pronađu snagu i odvažnost za bratski i sestrinski odnos prema drugima, napose imigrantima, svjedočeći tako Tvoju ljubav svojim životima.

Dotakni srca terorista kako bi prepoznali zlo svojih djela i vratili se na put mira, dobrote i poštovanja prema životu i dostojanstvu svakog ljudskog bića, bez obzira na vjeru, porijeklo, bogatstvo ili siromaštvo.

O Bože, Vječni Oče, po svojem milosrđu čuj naše molitve koji ti prinosimo usprkos ovoj zaglušujućoj buci i očaju svijeta. Okrećemo se Tebi s veliko nadom, prepuni pouzdanja i Tvoju bezgraničnu milost. Ojačani primjerima blaženih mučenika Perua, Zbigniewa i Michala, koji su dali svoje hrabro svjedočanstvo Evanđelja, sve do prinošenja vlastite krvi, povjeravamo se zagovoru Tvoje Presvete Majke. Molimo za dar mira i izbavljenje od rana terorizma Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Bitno.net

Tekst nastavlja ispod oglasa


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 30. srpnja 2016.

Možda vam se svidi