Popularni Mladifest, koji se već više od 25 godina održava u Međugorju i na kojem sudjeluju deseci tisuća ljudi iz raznih zemalja svijeta, već tri godine ima svoju sjevernoameričku inačicu.

Nakon tri održana susreta u kanadskom Norvalu, Hrvatska katolička mladež (Croatian Catholic Youth – CCY) odlučila je prvi put Mladifest organizirati i u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u gradu Milwaukeeju, od 3. do 5. lipnja ove godine.

Američki Mladifest nije tolikih proporcija kao međugorski. Njegova prva funkcija je u povezivanju nekoliko stotina mladih Hrvata katolika te u produbljivanju njihove vjere pomoću raznih svjedočanstava, molitava, večeri slavljenja i misnih obreda.

Ovogodišnji gosti i predavači na trodnevnom programu bit će don Damir Stojić, o. Mike Lightner, bivša nada američkog nogometa koji je osjetio poziv prilikom posjeta Međugorju, te Jackie Francois, evangelizatorica i glazbenica.

Mladifest SAD

Foto: www.milwaukeemladifest.com

Jedna od osoba koja je sudjelovala na prošlogodišnjim okupljanjima ovako je opisala svoje iskustvo: “Grijeh je kao izmaglica – zamagljuje tvoj vid, onemogućavajući ti da vidiš stvari oko sebe. Jednom kad se magla digne, pogledaš oko sebe i zapitaš se: ‘Odakle dolaze svi ovi sretni i ispunjeni ljudi?’ Tako su se mnogi od nas osjećali danas.”

Susret, na kojem se očekuje stotine mladih iz Hrvatske i Kanade, održat će se u hrvatskoj župi Presvetog Srca Isusova pod geslom “Došao sam da bacim oganj na zemlju, i kako bih htio, da je već planuo!” (Lk 12, 49).

Poslušajte “Ljubav Očevu” – službenu pjesmu ovogodišnjeg Mladifesta koju je snimio sastav Nova Eva:

Tino Krvavica | Bitno.net