Zabrinutost, srdžbu i bol zbog podmukloga napada izrazili su indijski biskupi, okupljeni na općoj skupštini u Bangaloreu, govoreći o krvoproliću koje se dogodilo 4. ožujka u Adenu, u Jemenu, u kojemu je poginulo 16 osoba, među kojima četiri časne sestre. Ubijene redovnice bile su iz Kongregacije Misionarki ljubavi, od kojih je jedna, sestra Anselma, Indijka iz indijske savezne države Jharkhand.

Oko 180 biskupa nazočnih na općoj skupštini Indijske biskupske konferencije okupilo se na posebnoj molitvi za žrtve, izražavajući sućut kongregaciji koju je ustanovila Majka Terezija iz Kolkate. Ti okrutni napadi zlih umova na kršćanske misionare neće obeshrabriti naše zauzimanje u služenju siromašnima i bolesnima – napomenuli su biskupi, te istodobno očitovali zabrinutost. Osim toga, biskupi su izrazili i nadu u skoro oslobađanje indijskoga salezijanca, oca Toma Uzhunnalila, koji je otet te se još uvijek nalazi u rukama teroristâ koji su izvršili krvoproliće.

U priopćenju koje je prenijela agencija Fides, Misionarke ljubavi izjavile su da nakon krvoprolića u Jemenu neće napustiti svoj rad u toj zemlji, nego da će nastaviti služiti siromašnima i potrebitima, podsjećajući da je Majka Terezija uvijek bila u najudaljenijim dijelovima svijeta, neovisno o prilikama na tom mjestu.

Podsjećamo, najmanje 16 osoba ubijeno je u prošlotjednom napadu na starački dom koji su vodile sestre iz reda Misionarke ljubavi u jemenskom gradu Adenu.

Dom, koji se nalazi u sklopu samostana, napala je skupina naoružanih muškaraca, pri tome otvorila vatru i ubila, osim redovnica, nekoliko zaposlenika doma, kao i nekoliko štićenika. Kako je izvijestila agencija AP, četvorica muškaraca ušla su u domte tamo, od sobe do sobe, pucnjevima u glavu usmrćivala one na koje su nailazili.

Radio Vatikan | Bitno.net