masovna pucnjava u las vegasu las vegas

Početak listopada obilježila je najveća masovna pucnjava koju je izvela jedna osoba u povijesti SAD-a.

Šezdesetčetverogodišnji Stephen Paddock ubio je 58 ljudi, a ranio 489, pucajući na 22 tisuće posjetitelja otvorenog koncerta country glazbe s prozora hotela u Las Vegasu.

Jedan od preživjelih posjetitelja koncerta, Taylor Benge, za CNN se prisjetio trenutaka koji su ga zabilježili za cijeli život.

“Moja sestra i ja smo počeli trčati na lijevu stranu i svaki put kad bismo čuli pucanj potražili bismo zaklon. Sestra se čak, plemenita kakva je, bacila preko mene govoreći: ‘Volim te, Taylor, volim te’, rekao je Benge, nadodavši kako to “nikada neće zaboraviti”.

“Vidio sam puno ljudi koji su tražili pomoć, nažalost, vidio sam i puno njih koji su držali drage osobe dok su umirale.”

Pred kraj kratkog intervjua Taylor je poručio i kako je tragična situacija utjecala snažno na promjenu njegova stava prema Bogu.

“Kad sam dolazio na koncert bio sam agnostik, a sada čvrsto vjerujem u Boga. Vjerujem zato što nije moguće da se sve to dogodilo, a da sam preživio. Blagoslovljen sam time da mogu ovdje stajati i živ razgovarati s tobom danas.”

Pogledajte intervju.

Tino Krvavica | Bitno.net