Marijini obroci, humanitarna organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama, udružila se s dugogodišnjim podupirateljem i Hollywoodskom zvijezdom Gerardom Butlerom kako bi snimili novi film “Ljubav dopire svuda”, koji prati glumca i producenta dok putuje Liberijom i Haitijem s osnivačem humanitarne organizacije, Magnusom MacFarlane-Barrowom, kako bi vidio rad organizacije.

Snimljen prije krize Covid-19, “Ljubav dopire svuda” pokazuje nevjerojatnu moć promjene koju ima obrazovanje i nužno potrebnu hranu u školama za najranjiviju djecu svijeta. Ta djeca i dalje trebaju potporu iako je Covid-19 zatvorio njihova tradicionalna mjesta obrazovanja, kako Magnus objašnjava:

“Nalazimo se u vremenu jedinstvene globalne krize koja utječe na to kako ljudi diljem svijeta žive, rade i obrazuju se. Djeca su posebno ranjiva i rizična u ovoj situaciji i postoji opasnost da su zaboravljena usred ovog straha i pomutnje u novom svijetu.

“Kao humanitarna organizacija koja je posvećena hranjenu djece u nekim od najsiromašnijih zajednica, nikada nije bilo važnije u Marijinim obrocima održati obećanje i poduprijeti tu djecu dostavljajući hranu u njihove zajednice i domove, koji su sada njihova nova mjesta obrazovanja.

“Dijeleći svoje iskustvo u Marijinim obrocima kroz ovaj film, Gerry nam pomaže usmjeriti svjetlo na djecu koju hranimo i osigurati da se njihovi glasovi ne izgube.”

Gerard, koji je glumio u filmovima poput 300, Pad Anđela, P.S. Volim Te imao je priliku upoznati heroje u stvarnom životu u samom srcu Marijinih obroka. U filmu, Gerard govori:

“Ovo me putovanje dirnulo na toliko različitih načina – emotivno, duhovno i fizički. Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim, naglašenim okruženjima… a onda posjetite Liberiju i Haiti i vidite kako su učitelji u školama heroji, i djeca koja dolaze praznih trbuha svaki dan u školu su heroji.

“Svaki obrok koji posluže Marijini obroci dijelom su humanitarnog rada i malo djelo ljubavi. To se sve prenosi u obitelji i zajednice i daje im nadu. To je razlika u djetetu koje kaže “Želim preživjeti” i “Želim biti liječnik.”

Film prikazuje Gerarda koji se potpuno uključio u život zajednice – predaje matematiku, pleše, sadi biljke u školskom vrtu, priprema hranu, donosi vodu iz lokalnog bunara, čak i dijeli savjete iz glume djeci u školskoj predstavi Isuskovog rođenja.

Magnus dodaje: “Velika je radost bila putovati s Gerryjem na Haiti i u Liberiju i neizmjerno smo mu zahvalni za neprocjenjivu podršku.” Pogledajte video klip filma sada OVDJE, a film će biti dostupan na web stranici Marijinih obroka u četvrtak 25. lipnja.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr