Američka blogerica i komentatorica Denise McAllister morala je zatražiti policijsku zaštitu za sebe i svoju obitelj zbog prijetnji koje je dobila nakon što je u jednom statusu na društvenoj mreži kritizirala abortus i mentalitet koji stoji iza njega.

McAllister je nedavno na Twitteru napisala sljedeće riječi:

“U korijenu histerije oko abortusa nalazi se nenormalna potreba žene za seksom bez ikakvih odgovornosti. Seks je postao njihov bog. Abortus je njihov sakrament. Poražavajuće je kako su se žene bacile s visina snage koje civilizira svijet u blato dehumanizirajuće pokvarenosti.“


Nakon što je objavila ovaj status, McAllister je na njega dobila preko 2000 komentara. Očito očekujući da će svojim jasnim i potpuno legitimnim stajalištem izazvati rasprave, novinarka je započela dijalog s osobama koje su je kritizirale.

Ono što nije očekivala, međutim, jesu vrlo konkretne prijetnje smrću i silovanjem koje je dobila od raznih osoba na društvenim mrežama i drugim kanalima na internetu.

„Prijete mi izvan Twittera, pišu kako znaju gdje živim. Djeca su mi uplašena“, izjavila je komentatorica za PJ Media, stranicu za koju piše.

Na Twitteru je objavila kako je sve to prijavila policiji, nakon čega je njezina kuća stavljena pod neprestani policijski nadzor.


U svemu ovome treba napomenuti da je McAllister bila svojedobno žrtva silovanja, o čemu je pisala u nekoliko navrata. Niti  trauma seksualnog zlostavljanja koju je proživjela, međutim, nije bila dovoljna da bilo tko od feminističkih aktivistkinja stane u njezinu zaštitu i jasno osudi prijetnje upućene javnoj osobi.

Upravo taj nedostatak temeljne kulture dijaloga, pišu analitičari, pokazuje potpunu isključivost i nedostatak želje za komunikacijom koja dominira među pro-choice scenom i drugim proabortivnim aktivistima koji sebi uzimaju za pravo govoriti o „toleranciji“ i „razumijevanju“.

Goran Andrijanić | Bitno.net