PROGON KATOLIKA

Katoličkog svećenika u Keniji oteli, brutalno ubili i zakopali

Policija je objavila kako je otac Michael Kyengo otet 7. listopada. Otmičari su mu prerezali grkljan te izrezali tijelo, zakopavši ga u plitak grob

Katolička katedrala Svetog Duha u Mombasi (ilustracija)/Foto: Zahra Abdulmajid, Wikimedia Commons

Katolički svećenik otet je, brutalno ubijen i zakopan u središnjoj Keniji, javljaju tamošnji mediji.

Tijelo oca Michaela Kyengoa otkriveno je gotovo tjedan dana nakon što su ga naoružane osobe otele u mjestu Thatha. Napadači su ga zakopali u susjednom okrugu.

Policija je objavila kako je otac Kyengo otet 7. listopada. Otmičari su mu prerezali grkljan te izrezali tijelo, zakopavši ga u plitak grob. Potom su uzeli njegov auto te se odvezli u 600-tinjak kilometara udaljen obalni grad Malindi da bi se kasnije vratili u glavni grad Nairobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Malindiju su, tvrde iz policije, povukli određenu svotu svećenikovog novca iz lokalne banke.

Kako javlja kenijski Standard Digital, četvero napadača sudjelovala su u ubojstvu. Dvojica su uhićena u autu oca Kyengoa te su kasnije policiji otkrili gdje je svećenikovo tijelo zakopano. Za preostalom dvojicom još se uvijek tragalo tijekom jučerašnjeg dana.

Tino Krvavica | Bitno.net

Objavljeno: 17. listopada 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi