Katoličke župe u biskupiji Lafayette, koja se nalazi na području američke države Louisiane, prikupile su više od 50 tisuća dolara za tri baptističke crkve stradale u požarima, u kojima se većinom okupljaju Afroamerikanci. Naime, crkve su nedavno izgorjele u požarima, a događaji su karakterizirani kao zločini iz mržnje. Biskup Douglas Deshotel je prikupljeni novac uručio pastorima, donosi CNA.

Požari su buknuli između 26. ožujka i 4. travnja ove godine. Pastori drugih baptističkih zajednica nakon toga spavaju u crkvama kako bi spriječili nove slične napade. Policija je uhitila 21-godišnjeg Holdena Mathhewsa i osumnjičila ga za podmetanje tri požara u samo deset dana.

Krajem prošloga tjedna trojica su pastora primila ček u iznosu od 16 800 dolara za svaku crkvu. Prikupljena sredstva će se dodati iznosu od dva milijuna dolara koliko je u travnju prikupljeno preko platforme GoFoundMe. “Zlo otvara mogućnost za dobro. Ovo je dobar način za to”, izjavio je biskup Deshotel.

Pastor Harry Richard je izjavio kako se raduje obnovi crkve za svoju zajednicu koja sada za svoja bogoslužja koristi privremeni prostor. “Kada nam je to oduzeto, nije se samo stvorio požar u zgradi crkve, nego i požar u našim životima. Čini se da će ta vatra gorjeti sve dok se ne vratimo svojoj kući. Ali, ljubav koju su pokazali biskup Deshotel i njegova zajednica predstavljaju rijeku ljubavi koja pomaže gasiti vatru u našim životima”, izjavio je pastor Richard.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net