IRAK

Jedini kršćanski ministar u kurdskoj vladi prisegnuo na 400 godina staroj Bibliji koju je zapalio ISIL

Odluku o prisezi donio je kako bi “dokazao da će kršćani uvijek ostati bitan dio” ove regije, unatoč progonima i nasilju…

Foto: via AsiaNews

Ano Jawhar Abdulmasih Abdoka, jedini kršćanski ministar u novoj vladi Iračkog Kurdistana, prisegnuo je na svoju dužnost položivši ruku na 400 godina staru Bibliju koju su zapalili islamisti.

Abdoka je kao predstavnik Saveza nacionalnog jedinstva, koji okuplja Asirce, Sirijce i Kaldejce, imenovan na čelo Ministarstva prometa i komunikacija u vladi premijera Masroura Barzanija, javlja AsiaNews.

Odluku o prisezi donio je kako bi “dokazao da će kršćani uvijek ostati bitan dio” ove regije te kako je, unatoč progonu i nasilju, za kršćane, Kaldejce, Asirce i Sirijce “izazov” ostati u zemlji svojih očeva. U razgovoru za kurdsku novinsku agenciju Rudaw, Abdoka je poručio kako je ovim potezom htio podsjetiti na “odvratne zločine” koje je počinio ISIL, osobito nad kršćanima, Jazidima i jarsanima na području Ninive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi smo mi na različite načine bili pogođeni” djelovanjem džihadista i nosimo posljedice toga, zaključio je kršćanski ministar.

Irački Kurdistan je autonomna regija na sjeveru Iraka, s glavnim gradom Erbilom. Oko 8 milijuna ljudi živi na teritoriju kojim upravlja Kurdistanska regionalna vlada.

Tino Krvavica, AsiaNews | Bitno.net


Objavljeno: 12. srpnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi