Poznati kolumbijski reprezentativac i član Real Madrida u nedavno objavljenom videu kolumbijskog novinara Franka Zapate izjavio je kako je protiv pobačaja i za zaštitu prava na život.

– Ljudski život vrijedi više od svega. Ja sam protiv pobačaja u svim okolnostima i podržavam pravo na život – kazao je Rodriguez otkrivši kako je rođenje kćeri na poseban način utjecalo na njega.

– Trenutak u kojem sam saznao da ću postati otac bio je poseban… Bila je to najljepša stvar koja mi se dogodila u životu – rekao je 25-godišnji Kolumbijac koji očinsku ljubav nažalost nije mogao iskusiti, budući da je njegov otac James Wilson Rodriguez napustio svoju obitelj. No zahvaljujući majčinskoj ljubavi i brizi, te očuhovoj podršci Rodriguez je vrlo brzo svojim talentom oduševio nogometni svijet te od malenog Envigada i argentinskog Atletico Banfielda, došao do Porta, Monaca, a zatim i Real Madrida.

Životne okolnosti utjecale su na njegovo brzo odrastanje, te je već s 19 godina, 2010. godine, stupio u brak, a u svibnju 2013. godine Jamesova supruga Daniela rodila je njihovu kćer Salome.

Zvijezda Kraljevskog kluba deklarirani je katolik, a svoju vjeru vrlo često svjedoči putem društvenih mreža i naravno na nogometnom terenu. Evo i nekoliko tweetova sa službenog profila kolumbijskog nogometaša: “S Božjom rukom pred svakom prijetnjom, radosno svakog dana”, “Kada smo veliki u poniznosti, bliži smo ‘onom velikom'”, “Hvala Bogu što mi je dopustio proslaviti 50. pobjedu u inozemstvu”, “Od Božje ruke s vječnom nadom!”.

Prema pisanju kolumbijskih medija, vrlo često slobodne trenutke znao je provoditi u molitvi u katoličkoj crkvi u blizini svoje kuće.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net