IZJAVA AMERIČKIH PEDIJATARA

Uvjetovanje rodnom ideologijom je ‘zlostavljanje djece’

Istaknuli su da su djeca koja koriste lijekove koji sprječavaju pubertetske promjene kako bi „oponašala suprotni spol“ te uzimaju suprotne hormone u kasnoj adolescenciji izložena opasnim zdravstvenim rizicima, poput visokog krvnog tlaka, krvnih ugrušaka, udara i raka.

children-700738_1920

Foto: pexels.com

Činjenice, a ne ideologija, određuju stvarnost – stoji u upozorenju zakonodavcima i odgojiteljima o opasnosti kirurških i medicinskih „operacija promjene spola“ za djecu. „Uvjetovati djecu da vjeruju kako je doživotno kemijsko i kirurško oponašanje suprotnoga spola normalno i zdravo je zlostavljanje djece“ – stoji u tekstu koji je objavila Američka udruga pedijatara, prenio je Centar za obitelj i ljudska prava.

Pedijatri upozoravaju kako su „stope samoubojstva dvadeset puta veće među odraslim osobama koje koriste hormone suprotnoga spola te su se podvrgnli operaciji promjene spola, čak i u Švedskoj“ – jednoj od zemalja s najraširenijom LGBTQ kulturom.

Udruga pedijatara, koja se zalaže za uključivanje roditelja u odgoj djece o njihovom zdravlju, izjavila je kako „rod“ znači „svijest i osjećaj o sebi kao muškom ili ženskom“ te da je on stoga „sociološki i psihološki pojam, a ne objektivan i biološki“ te da je „vjerovanje osobe kako je nešto što nije, u najboljem slučaju, znak zbunjenog razmišljanja“.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Ljudska spolnost je „binarna značajka“, a XY i XX kromosomi koji određuju ženski ili muški spol su „genetički znakovi zdravlja“, a ne „genetički indikator poremećaja“. Američka udruga pedijatara odvojilo se od Američke pedijatrijske akademije 2002. godine, kad je ona prihvatila kirurške i medicinske zahvate za djecu koji potiskuju hormone zahvaljujući kojima djevojčice prirodno sazrijevaju u žene, odnosno dječaci u muškarce.

Pedijatri međutim upozoravaju da to ugrožava mlade te ih izlaže većem riziku fizičkih i mentalnih oboljenja. „Pubertet nije bolest i hormoni koji blokiraju pubertet mogu biti opasni“ – ističu u priopćenju, napominjući da „gotovo 98% dječaka i 88% djevojčica s rodnom zbunjenošću eventualno prihvati svoj biološki spol nakon što prirodno prođu kroz pubertet“.

Istaknuli su da su djeca koja koriste lijekove koji sprječavaju pubertetske promjene kako bi „oponašala suprotni spol“ te uzimaju suprotne hormone u kasnoj adolescenciji izložena opasnim zdravstvenim rizicima, poput visokog krvnog tlaka, krvnih ugrušaka, udara i raka.

Jedan od potpisnika izjave, psiholog Paul McHugh, još prije je kritizirao usvajanje rodne ideologije na račun ispravne medicinske prakse u Američkoj udruzi psihologa. Skupine koje se zalažu za LGBT prava su, očekivano, kritizirale izjavu američkih pedijatara, tvrdeći da će ona potaknuti diskriminaciju. Jedna skupina nazvala ju je „napadom na transrodnu djecu“.

LGBT aktivisti su osim toga kritizirali izjavu pape Franje o rodnoj ideologiji tijekom razgovora s poljskim biskupima u Krakovu. Tada je, podsjetimo, Sveti Otac rodnu ideologiju prozvao vrstom „ideološke kolonizacije“ te je njezino nametanje djeci u školama nazvao „užasnim“.

Radio Vatikan


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 21. kolovoza 2016.
  • Oznake:

Možda vam se svidi