Vjerojatno mnogi od vas nisu nikada čuli za Naima Darrechija, ali riječ je o mladiću kojeg na Tik-Toku prati preko 26 milijuna uglavnom mladih ljudi.

Zbog toga je njegova poruka o pobačaju izazvala stotine tisuća reakcija što je Darrechi prema vlastitom priznanju i očekivao.

U videu objavljenom 19. svibnja, čiji je sadržaj prenijela Aleteia, odgovarajući na pitanje što misli o namjernom prekidu trudnoće 19-godišnji Španjolac je kazao:

“Pobačaj je prekid života. Kada je žena trudna, ako ne napravi ništa, ako ne abortira, prirodni ciklus će učiniti da život dođe na svijet.”

Komentirajući one koji kažu da pobačaj nije problematičan ako dijete ne pati, Darrechi je kazao kako “se ne radi o tome pati li ono ili ne”. “Radi se o tome da je život oduzet. Život koji je društvo odbacilo.”

“Svjestan sam da će biti nekih negativnih komentara na moje mišljenje, ali nitko mi neće govoriti da pobačaj nije oduzimanje života”, zaključio je Darrechi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Me llaman Naim ❤️ (@naimdarrechi)

U reakciji na raspravu koju je njegova objava pokrenula, Darrechi je snimio još četiri videa koji su ukupno skupili sedam milijuna pregleda.

Devetnaestogodišnjak je usporedio smrt izazvanu pobačajem s ubojstvom koje se zakonski kažnjava: “Mogu ući u tvoju kuću, uključiti plin i oduzeti ti život bez da patiš. Dobit ću 30 godina zatvora zbog ubojstva, ali kad netko učini pobačaj, što je ista stvar, ne samo da će ostati na slobodi nego ćemo mu mi to platiti iz svojih poreza”.

Osim toga, osvrnuo se i na slučaj silovanja, zadržavši svoju poziciju štićenja nerođenog života. “Pazite, to je osjetljiva tema. Zamislite da ste žena i da ste zatrudnjeli tijekom odnosa na koji niste pristali. Očito, što će biti prva stvar koju ćete reći? Ne želim u sebi nositi potomka ove grozne osobe.”

“Zaustavimo se na trenutak i razmislimo prije nego što bacite kamenje na mene. Je li osoba koju nosite u sebi i za što kriva? Mislite li da će to dijete biti loš čovjek? Zar ne bi bilo bolje da država toj djevojci dadne veliku kompenzaciju za štetu koju je pretrpjela i psihološku pomoć koju će trebati? Dodati joj još jednu traumu ne pomaže i nije rješenje.”

“Na kraju”, kazao je, “bebu ne treba ni za što kriviti”.

Njegova su videa izazvala stotine tisuća pozitivnih reakcija, ali, očekivano, bilo je onih koji su prilično agresivno izrazili neslaganje s njime.

Vrijedi primijetiti da Darrechi u svojim odgovorima nije koristio vjerske argumente te da nije riječ ni o kakvom javnom apologetu nego jednostavno o mladiću koji prepoznaje da svaki život treba štititi uključujući onaj nerođeni. Za nadati je se da će njegov istup pomoći brojnim mladima uvidjeti da zaštita života nije pitanje ideologije nego zdravog razuma.