Guverner Nebraske, Pete Ricketts, izdao je proglas u kojem je najavio dan molitve za prestanak pobačaja u toj saveznoj američkoj državi.

Dan molitve održat će se 22. siječnja 2020. kada se navršava 47 godina od odluke u slučaju Roe vs. Wade kojom je Vrhovni sud legalizirao pobačaj na prostoru cijelog SAD-a. Prema tekstu proglasa, tijekom tog je vremena u SAD-u izvršeno preko 50 milijuna pobačaja.

“Budući da Nebraska izražava pro-life vrijednosti na mnogo načina, od kriznih centara koji pružaju besplatnu skrb za roditelje koji čekaju djecu do noćnih bdjenja koji se održavaju diljem države svake godine; budući da se čini ispravnim i prikladnim da se građane savezne države Nebraske potakne na molitvu za prestanak pobačaja i za naše sugrađane koji trebaju našu ljubav i podršku; ja, Pete Ricketts, guverner savezne države Nebraske, OVIME PROGLAŠAVAM 22. siječnja 2020. Državnim danom molitve u Nebraski, i ovim potičem sve pojedince da mole samostalno ili s drugima, sukladno svojoj vjeri, za prestanak pobačaja”, stajalo je, između ostaloga, u Rickettsovu proglasu.

Naglasio je i kako je Nebraska pro-life država koja poštuje dostojanstvo svakog ljudskog života “bez obzira koliko malen bio” te potaknuo sve njezine stanovnike da pomognu obiteljima u potrebi, a posebice onima koji “očekuju dijete i ne mogu se skrbiti za sebe”.

Prema pisanju LifeNewsa, Ricketts je i ranije podržavao nerođene, između ostalog, izdavanjem posebno dizajniranih automobilskih registarskih tablica s natpisom “Izaberi život”, te zalaganjem za prestanak financiranja Planned Parenthooda iz javnih sredstava.

Više je puta javno govorio i na Marševima za život održanim u Nebraski. “Ovo je dugačka borba”, rekao je na maršu održanom 2016., “ali zbog ovoga što radite napredujemo. Na kraju ćemo uspjeti.”

Ivo Džeba | Bitno.net