Legendarni igrač nogometnog kluba Roma Francesco Totti koji se nedavno oprostio od profesionalne karijere praktični je katolik i veliki štovatelj Majke Božje, piše talijansko izdanje Aleteie komentirajući oproštajnu utakmicu tog velikog igrača.

Svoju katoličku vjeru Totti, piše dalje stranica, duguje vjerskom odgoju u domu, ali i svom župniku Aldu koji je jako utjecao na njega.

Upravo je župnik svojedobno vodio maloga Francesca u Vatikan na audijenciju kod sv. Ivana Pavla II. Totti je kasnije pričao o tom susretu koji se dogodio kada je imao 7 godina i koji mu je ostao u sjećanju.

“Papa je prošao pored nas, naglo se zaustavio i pomilovao me po obrazu. Jako sam bio pod dojmom, posebice zbog njegova topla pogleda i energije koja je zračila iz njega. Širio je mir i spokoj oko sebe. Susretao sam ga i kasnije i uvijek sam bio pod dojmom toga pogleda i snage njegova duha”, ispričao je nogometaš.

Na Tottija je jednako snažan dojam ostavio i papa Franjo.

“Unatoč odgovornostima koje ima, čini se kao jedan od nas. Postoje takvi ljudi koji žele da svijet bude bolji. Zato ovaj papa potpuno zaslužuje naše povjerenje”, poručio je Totti.

Bitno.net