Dvije osobe su ranjene u napadu koji se dogodio u utorak u bazilici Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća u Washingtonu, a napadač je uhićen nakon što se predao policiji, izvijestili su američki mediji.

Žena koja radi u osiguranju bazilike udarena je automobilom, a njezin kolega je uboden nožem, ali oboje su u stabilnom stanju. Policija je izvijestila kako je primila dojavu o napadu nakon što je žena udarena automobilom na parkingu ispred svetišta. Potom je osumnjičenik krenuo na njezina kolegu iz osiguranja s nožem, sustigao ga u bazilici i tamo mu zadao nekoliko uboda.

Potom je napustio mjesto zločina i pobjegao svojoj kući, gdje ga je policija i pronašla te poslije kraćeg pregovaranja nagovorila da se preda.

Prema izvješću policije, napadač dobro poznaje svoje žrtve, a sa ženom je obiteljski povezan pri čemu nije pobliže određeno u kakvom su odnosu.

Motivi napada nisu povezani sa svetištem, nego je riječ o obiteljskoj svađi, izvijestila je policija. Nitko od posjetitelja svetišta nije povrijeđen.

Manja bazilika najveća je katolička crkva u SAD-u, čija je gradnja u neobizantskom stilu započela 1920. i konačno je dovršena 2017.

Bitno.net