Foto: YouTube/screenshotNadbiskup Lagosa Alfred Adewale Martins potvrdio je da je časna sestra Henrietta Alokha preminula u eksploziji koja se dogodila u Koledžu za djevojke Betlehem u nigerijskoj pokrajini Lagos. Eksplozija se dogodila dok su djevojke bile u crkvi, donosi Vanguard. Inače, u ovoj tragediji u Nigeriji smrtno je stradalo 17 osoba.

Nadbiskup je izjavio kako je u eksploziji poginula i jedna ženska osoba koja je u koledžu radila kao zaštitarka. U izjavi, koju je potpisao nadbiskup Adewale Martins, piše kako se eksplozija dogodila 15. ožujka 2020. godine te da je „ona povezana s udarcem kamiona u plinske boce“.

“Sve je ovo izazvalo snažnu eksploziju u kojoj je izgorjela zgrada koledža, kao i brojne zgrade u okolici… Ova se tragedija dogodila dok su učenice i osoblje bili na nedjeljnoj svetoj misi. Brojni ljudi su im priskočili u pomoć, pa su sve učenice spašene i transportirane u bolnice. Ostale djevojke su otpuštene svojim kućama“, izjavio je nadbiskup.

Dodao je kako će sve djevojke nastaviti školovanje u drugim obrazovnim ustanovama. „Nažalost, ravnateljica škole časna sestra Henrietta Alokha i još jedna žena poginule su u spašavanju učenica”, izvijestio je nadbiskup. U spašavanju djevojaka sudjelovao je i svećenik koji je služio svetu misu.

„Molimo za sve duše koje su nas napustile, ali i za brz oporavak onih koji su ozlijeđeni. Također molimo Gospodina da se pobrine za one koji su u ovom tužnom događaju izgubili svoje domove. Neka Gospodin daruje vječni mir onima koji su nas napustili, a nama snagu za podnošenje posljedica ove katastrofe“, završio je nadbiskup Adewale Martins.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net