Poznato je da su Brazilci nacija s fanatičnom ljubavlju prema nogometu, a iste emocije gaje i prema svojim nogometnim legendama.

Jedna od njih je Pele, po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, koji posljednjih godina ima zdravstvenih poteškoća.

Legenda Santosa i brazilske reprezentacije primljen je u bolnicu u Sao Paolu prošlog utorka zbog, kako su naveli doktori, “reevaluacije” kemoterapije koju prima od rujna 2021. kada je operiran zbog raka debelog crijeva.

U nedjelju se stoga ispred bolnice okupilo stotinjak nogometnih navijača koji su molili za njegovo zdravlje.

Kako prenosi Catholic News Agency, okupljeni su stali u krug, upalili svijeće, uhvatili se za ruke te izmolili Oče Naš i Zdravo Mariju, nakon čega je uslijedio pljesak.

“Mi smo duhovna sila koja moli da Kralj (Peleov nadimak, op.a.), koji prolazi kroz teške trenutke, ponovno ustane s više snage, jer je ova borba jedna od najtežih u njegovom životu”, izjavio Marcos Bispo dos Santos, jedan od molitelja, za agenciju AFP.

Drugi fan Ciro Estivalli Dos Santos je pak poručio: “Nadamo se da će se Pele oporaviti, znamo da je ovo iznimno težak trenutak u njegovom životu. Htjeli smo mu samo odati počast, kako bi znao da navijamo za njega i molimo za njega.”

Inače, posljednje informacije govore da se 82-godišnja zvijezda dobro oporavlja, što su potvrdili njegovi liječnici.

“Stanje mu se progresivno poboljšava. I dalje se nalazi u sobi, pri svijesti je, a vitalni znakovi su stabilni te nema novih komplikacija.”

Sam Pele se prije tri dana oglasio na Instagramu, zahvalivši cijelom medicinskom osoblju i fanovima.

“Imam puno vjere u Boga i svaka poruka ljubavi koju primim iz cijelog svijeta me osnažuje. Također i gledanje Brazila na Svjetskom prvenstvu!. Hvala vam na svemu.”

Podsjećamo Brazilska nogometna reprezentacija u petak igra protiv naših Vatrenih u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru. I dok Peleu želimo sve najbolje ipak se nadamo pobjedi naših nogometaša.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Pelé (@pele)