Britanski premijer Boris Johnson objavio je uoči ovogodišnjeg Božića čestitku u kojoj je poručio kako će učiniti sve kako bi prekinuo progon kršćana diljem svijeta.

Johnson, čija je Konzervativna stranka odnijela uvjerljivu pobjedu na nedavnim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji, svoju je čestitku za Božić započeo jasnom porukom potpuno drugačijom od bezličnosti političke korektnosti većine zapadnih državnika danas.

„Božić je, prije svega, proslava rođenja Isusa Krista. Dan od neprocjenjive važnosti za milijarde kršćana diljem svijeta“, rekao je.

Nakon što je podsjetio na žrtvu koju su za vrijeme božićnih blagdana podnijeli zaposlenici u bolnicama, policijskim i vojnim snaga, Johnson je rekao i ovo:

„Trebamo se sjetiti svih onih kršćana koji diljem svijeta trpe progone. Oni će Božić obilježiti u tajnosti, privatnosti, neki od njih čak i u zatvorskim ćelijama. Kao premijer, želim to promijeniti. Stojimo uz sve kršćane u solidarnosti i borbi za njihovo pravo da ispovijedaju svoju vjeru.“

Kako navodi The Catholic Herald, Johnsonova poruka uslijedila je dan nakon slične koju je uputio britanski prijestolonasljednik princ Charles. On je za udrugu Pomoć Crkvi u nevolji snimio video u kojem je podsjetio kako je ovogodišnji napad u Šri Lanki na Uskrs bio jedan od „najgorih napada na kršćane u modernom vremenu“.

„Dok se prisjećamo kako je mali Isus morao bježati sa svojim roditeljima u Egipat, sjetimo se i onih koji zbog strašnog progona moraju napustiti svoje domove. Budimo odlučni u tome da spriječimo da kršćanstvo nestane iz biblijskih zemalja“, rekao je Charles u videu koji možete vidjeti OVDJE.

Bitno.net