Isječak snimke s nadzorne kamere/Foto: via CNANemali šok izazvao je muškarac koji je u nedjelju, u newyorškoj četvrti Greenpoint, oskvrnuo oltar usred svete mise.

Biskupija Brookly objavila je snimku videonadzora koji je zabilježio čitav događaj, javlja Catholic News Agency.

Snimka prikazuje mušku osobu koja oltaru prilazi s lijeve strane (kad se gleda iz pozicije svećenika) vadi bocu s nekakvom tekućinom te zalijeva oltar, a dio “baci” i prema svećeniku. Potom kreće prema izlazu, ali ga putem okružuju župljani.

Prema informacijama, muškarca je zatim uhitila newyorška policija te ga odvela u bolnicu na psihijatrijsko vještačenje.

Biskupija je incident, koji se dogodio u crkvi sv. Antuna Padovanskog tijekom mise u 9:30, nazvala “oskvrnućem” te “gnjusnim činom religijske netolerancije”.

“Nevjerojatno je da bi netko to napravio tijekom najsvetijeg čina katoličke mise, a to je pretvorba”, izjavio je mons. Anthony Hernandez, kancelar Brooklynske biskupije.

Otac Jossy Vattothu, koji predvodio misu na kojoj se incident dogodio, izjavio je kako u deset godina svog svećeništva nije svjedočio sličnom činu.

“Čudo je što kruh i vino nisu bili oštećeni te sam mogao nastaviti misu, posvetivši kruh i vino u Tijelo i Krv Isusa Krista”, poručio je, dodavši kako se moli za osobu koja je to napravila.

Tino Krvavica | Bitno.net