Slavna kanadska pjevačica Avril Lavigne objavila je novi singl koji je inspiriran, kako sama kaže, “duhovnim iskustvom” koje se dogodilo nakon što je zavapila Bogu u trenutku kada je mislila da umire.

Lavigne se, naime, bori s lajmskom bolešću, o čemu je javnost izvijestila 2015. godine. Riječ je o infektivnoj bolesti koju uzrokuje bakterija koju najčešće prenos krpelji, a može dovesti do kroničnog oboljenja koje može zahvatiti svaki organ, te dovesti do brojnih zdravstvenih komplikacija.

Da je stanje s Avrilinim zdravljem ozbiljno, dalo se naslutiti iz njezine objave na Twitteru iz prosinca 2014. u kojoj je zamolila svoje fanove za molitvu riječima: “Ne osjećam se dobro. Imam određenih zdravstvenih poteškoća. Molim vas, držite me u svojim molitvama.”

Trenutak koji je za nju kroz borbu s bolešću bio najkritičniji, opisala je nedavno na svojoj internetskoj stranici, navodeći kako je osjetila da ju je sam Bog sačuvao na životu ili “održao glavu iznad vode”.

“Jedne večeri sam mislila da umirem, i prihvatila sam da ću umrijeti. Moja mama je ležala sa mnom u krevetu i držala me. Osjećala sam se kao da se utapam. Dahćući sam molila: ‘Molim te, Bože, pomozi mi da održim svoju glavu iznad vode.’

U tom je trenutku počelo pisanje pjesama za ovaj album. “Kao da sam udarila u nešto. Bilo je to vrlo duhovno iskustvo. Stihovi su potekli iz mene od tog trenutka nadalje”, napisala je Avril.

Ovo iskustvo prenijela je u stihove svoje nove pjesme “Glava iznad vode” koja je objavljena prošle srijede, a njezin refren glasi:

“Bože, drži moju glavu iznad vode/ Nemoj me pustiti da se utopim, postaje sve teže/ Srest ćemo se kod oltara/ Kada padnem na koljena/ Nemoj me pustiti da se utopim, utopim, utopim/ Nemoj me pustiti, nemoj me pustiti, nemoj me pustiti da se utopim.”

Iako ovo obraćanje Bogu mnogima može zvučati neobično, budući da je Avril o sebi gradila imidž buntovnice koja se ne drži pravila, Avril je odgojena u pobožnoj katoličkoj obitelji. O tome je i sama dala naslutiti kada je jednom prilikom rekla kako je njezina majka oduvijek znala kako će biti pjevačica budući da je “na povratku iz crkve pjevala ‘Isus me voli’”.

Objava Avrilina novog albuma na kojem će biti i pjesma “Glava iznad vode” očekuje se do kraja ove godine, a pjevačica je odlučila da će dio zarade ići će za njezinu zakladu koja pomaže oboljelima od lajmske bolesti.

Ivo Džeba | Bitno.net