Donji dom parlamenta Austrije prošli je tjedan ponovno odbacio prijedlog za redefinicijom braka u toj zemlji koji su podnijeli zastupnici Zelene stranke, izvijestila je stranica Narod.hr.

Kako piše Narod.hr, zeleni su očito željeli iskoristiti situaciju političke nestabilnosti nastalu skorašnjim raspuštanjem parlamenta uoči skorašnjih izvanrednih parlamentarnih izbora koji su raspisani za rujan.  Naime, “velika” koalicija Austrijske pučke stranke (ÖVP) i Socijal-demokratske partije Austrije (SPÖ), koja je činila vladu i vladajuću većinu u parlamentu raspala se i raspisani su novi izbori.

Zastupnik zelenih Albert Steinhauser predložio je izglasavanje redefinicije braka, ali parlament je prijedlog odbio. Čak su i socijaldemokrati glasali protiv, vjerojatno zbog nadolazećih izbora i mogućeg gubitka glasova.

Austrijski zakon predviđa pravnu instituciju istospolnog civilnog partnerstva, ali ta zemlja inzistira na odbijanu redefiniranja braka. U lipnju 2015. parlament je već odbacio inicijativu zelenih koja je išla prema tome.

Bitno.net