Foto: Shutterstock.com

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve objavio je kako će francuske vlasti zatvoriti 34 džamije u kojima su imami propovijedali mržnju prema nemuslimanima.

Kako je ministar pojasnio, vlasti mogu to učiniti zahvaljući uvođenju izvanrednog stanja u Francuskoj nakon terorističkog napada u petak.

Sličnu mjeru poduzet će i Italija.

“Svi imami koji propovijedaju mržnju i nasilje bit će protjerani iz Italije, i pri tome ćemo biti jako odlučni”, izjavio je talijanski ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano u razgovoru za jednu radijsku postaju.

Kako prenose mediji, tri dana nakon terorističkog napada u Parizu, šef talijanske policije rekao je kako su policijske snage spremne intervenirati na mjestima religijskog okupljanja gdje se “propagira nasilje”.

Alfano je u razgovoru apelirao na muslimansku zajednicu koja živi u Italiji da se distancira od fundamentalizma i nasilja.

“1,6 milijuna muslimana koji žive u Italiji imaju pravo na svoju vjeru, ali moramo im naglasiti da se moraju distancirati od nasilja”, rekao je ministar.

U Italiji postoje četiri džamije i još 200 mjesta na kojima se okupljaju muslimani radi molitve.

G. An. | Bitno.net