Studentica Audrey Jarvis dobila je ispriku svog fakulteta nakon što joj je rečeno da sakrije svoj lančić s križem. Svim studentima je poručila da trebaju braniti svoje pravo na isticanje vjere.

– Želim ih ohrabriti da se zauzmu za svoju vjeru. Ako osjete da se krše njihova prava, trebaju o tome javno progovoriti – rekla je 19-godišnjakinja za CNA.

Jarvis je 27. lipnja radila na studentskom sajmu za brucoše na kalifornijskom sveučilištu Sonoma, kad joj je nadređeni rekao da skine lančić s križem jer bi mogao uvrijediti druge i učiniti da se ne osjećaju dobrodošlima. Također joj je rekao da fakultet zabranjuje isticanje vjerskih simbola.

– To me iznenadilo i šokiralo. Nisam očekivala da će mi se takvo što dogoditi. Bila sam prilično uzrujana te sam ranije otišla kući –  rekla je Jarvis kojoj nije jasno zašto je njezin lančić nadređenoga uvrijedio.

Sa sveučilišta su odgovorili da njihov zaposlenik nije smio tražiti od Audrey da sakrije križ te da njihovo sveučilište ne zabranjuje isticanje vjerskih simbola. Također poručuju da se snažno protive bilo kakvoj diskriminaciji, uz iskrenu ispriku dekana fakulteta.

M.F.| Bitno.net