Prošle je godine 77 djece mlađe od 11 godina upućeno na „usluge o rodnome identitetu“. Od tog broja, 20 je djece imalo svega tri ili četiri godine.

U jeku ove novosti, britanski su mediji izvijestili o „Jessici“, biološkom osmogodišnjem dječaku, koji nakon rodnih tretmana može sretno živjeti kao djevojčica, jer „stvarno nije htio biti dječak“ i „osjećao se kao da je u krivome tijelu“. Njegove je rodne tretmane – kako prenosi LifeSiteNews – podržavala njegova majka, koja je lezbijka u aktivnoj vezi.

Međutim, kolumnistica Carole Malone pita zašto se novac za zdravstvo troši na transrodne tretmane za trogodišnjake, koji – kako je rekla – ne mogu odlučiti što žele za ručak. „Kako bi on mogao znati da je rođen u krivome tijelu?“ – upitala je. „I kako bi tako mlado dijete moglo izraziti takvu vrstu osjećaja?“

Dr. Rick Fitzgibbons, psihijatar, upozorava pak da se danas „mlade koji su zbunjeni oko roda potiče da razmotre operaciju promjene spola, a da ih se pritom ne upozorava na ozbiljne rizike povezane s takvom operacijom“. Pritom je naveo istraživanje iz 2011. godine, o pacijentima koji su se podvrgli operacijama promjene spola u Švedskoj, koje pokazuje da su takve osobe „znatno sklonije samoubilačkom ponašanju i psihijatrijskoj morbidnosti od općega stanovništva“.

Drugi psihijatar koji se bavio istraživanjem toga problema, dr. Paul McHugh, istaknuo je: „Njihov se samoubilački mortalitet povećao 20 puta“ u usporedbi s ostalim stanovništvom. Također je primijetio da kad se bez medicinskih ili kirurških „rodnih tretmana“ pratilo djecu koja su izražavala transrodne osjećaje, 70 do 80 posto ih je spontano izgubilo te osjećaje.

Dr. Fitzgibbons, osim toga, ukazuje da je širenje „rodne teorije“ u obrazovnom sustavu uzrokovalo porast dijagnozâ poremećaja u rodnom identitetu među djecom i mladima. Drugi je važan čimbenik – smatra psihijatar – izloženost rodnoj teoriji na fakultetu, što može navesti mlade na prihvaćanje postmodernih filozofija, nadahnutih spisima Friedricha Nietzschea i Jean-Paula Sartrea, o slobodi kao nečemu samodostatnom i iznad svega ostalog.

No, ako je sloboda najveće dobro na svijetu, zašto bi itko bio obuzdan biologijom – ili, bilo čim drugim? Ako se muški i ženski spol ne vide kao dar, već kao zapreka koju se ima nadvladati, onda će se prihvatiti i tehnološki zahvati da se promijeni vlastito tijelo – primijetio je dr. Fitzgibbons.

Radio Vatikan|Bitno.net