“Nosit ću ovaj medaljon jer sam katolik i ne stidim se Isusa i svoje vjere. Siguran sam da je Gospodin Bog sa mnom i da bdije nada mnom u svemu što radim”, rekao je Lewandowski, napadač njemačkog kluba Bayern Munich koji je proglašen najboljim strijelce Bundeslige u sezoni u kojoj je njegov klub osvojio prvo mjesto.

Video je objavljen kao dio velike medijske kampanje “Ne stidim se Isusa” koju je organizirala jedna laička udruga mladih katolika i u sklopu koje se dijeli medaljon s križem. Cijela kampanja ima za cilj razviti u mladih ljudi osjećaj ponosa jer su vjernici i potaknuti djela kršćanske milosti u njihovom životu, a u njoj sudjeluje čitav niz poznatih iz poljskog društvenog i kulturnog života koji su pristali nositi medaljon i svjedočiti o svojoj vjeri u video zapisima.

“U današnjem svijetu živimo ubrzanim tempom i često se dogodi da zaboravimo na one vrijednosti koje su za nas najvažnije. Zato mi moja vjera ne pomaže samo na igralištu, nego i da budem boljim čovjekom i da činim što manje grešaka u životu”, pojasnio je poljski nogometaš.

Želiš još dobrih vijesti? Pridruži nam se!

Osim njega u akciji “Ne stidim se Isusa” sudjeluje kapetan nogometne vrste Jakub Blaszczykowski. Istodobno, slika vratara poljske reprezentacije Przemyslawa Tytona koji se minutu prije nego će obraniti jedanaesterac protiv Grčke i postati nacionalni heroj nakratko pomolio pred golom, već je obišla svijet. U utakmici kojom je otvoren Euro 2012. standardni vratar Wojciech Szczesny dobio je crveni karton, pa je Tyton potpuno nezagrijan morao braniti penal.

“Kako se brani takav jedanaesterac? Ne znam, malo sam se osjećao kao da sanjam kada mi se ukazala ova prigoda. Bogu zahvaljujem da sam to uspio obraniti”, rekao je poslije utakmice Tyton.

J.R. | Bitno.net