Nastavni program edukacije traje 13 mjeseci, a odvija se u dvije teorijske faze i dvije faze prakse pod nadzorom mentora te završnog ispita. Prva teorijska faza edukacije održat će se od 10. do 18. listopada u Zagrebu, dok je druga faza planirana za proljeće 2015. Edukacija se odvija na engleskom jeziku. Edukaciju će voditi domaći i inozemni stručnjaci FC sustava i NaPro tehnologije.

Bitni kriteriji za potencijalne kandidate za edukaciju jesu izražena motiviranost za rad na području prirodnog planiranja obitelji te osobno prihvaćanje etičkih načela FertilityCare sustava (poštivanje života od trenutka začeća itd.). Minimalna razina obrazovanja kandidata je prvostupnik.

FertilityCare sustav je standardizirana metoda bilježenja znakova plodnosti uz čiju pomoć je omogućeno praćenje ginekološkog i prokreativnog zdravlja žene. FertilityCare sustav, kao i na njemu temeljeno NaPro liječenje se koristi za pouzdano prirodno planiranje obitelji, kao i za liječenje problema neplodnosti, učestalih spontanih pobačaja te drugih ginekoloških i prokreativnih zdravstvenih problema.

FertilityCare stručnjaci podučavaju bračne parove i žene kako pratiti promjene unutar ciklusa, kako pouzdano koristiti metodu i upoznati svoju plodnost vrlo detaljno.

S obzirom na potrebu širenja FertilityCare sustava, kao i zainteresiranost ljudi diljem naše domovine, potrebno je educirati osobe iz različitih krajeva Hrvatske kako bi FertilityCare metoda bila dostupnija parovima. Prioritetna područja za nove stručnjake u Hrvatskoj su Dalmacija, Istra i Slavonija jer u tim područjima nema FertilityCare stručnjaka, a potrebe su velike.

Detaljnije informacije o edukaciji, kao i o samoj metodi možete pronaći na mrežnoj stranici www.fertilitycare.hr.

Centar za skrb o plodnosti FertilityCare Hrvatska