Jessica Hanna, majka četvero djece i zagovornica života koja je odlučila odustati od liječenja raka radi dobrobiti svog nerođenog djeteta, umrla je 6. travnja, objavila je njezina obitelj.

Suprug Lamar podijelio je vijest o smrti na Hanninom Instagram profilu:

“U 20.02 u subotu, 6. travnja, moja prelijepa mladenka Jessica mirno je otišla svojoj vječnoj nagradi”, napisao je. “Primila je bolesničko pomazanje i apostolski oprost od vlč. Canona Sharpea u četvrtak. U subotu je bila vrlo mirna te je okružena svojom voljenom obitelji izdahnula. Rak je jednostavno bio preagresivan. U svojim posljednjim danima trpjela je radosno i bez straha. Molimo vas da molite za našu obitelj.”

Godine 2022. Hanna je podijelila svoje svjedočanstvo o tome kako je u 14. tjednu trudnoće iz koje se rodio njezin sin Thomas dobila dijagnozu raka dojke. Nekoliko joj je liječnika savjetovalo pobačaj, no ona je to odbila.

Hanna se podvrgnula operaciji nakon koje joj je rečeno da je imala tumor veličine 13 centimetara, dok je rak pronađen i u 43 limfna čvora u području dojke. Zbog njezine trudnoće liječnici nisu mogli skenirati ostatak tijela kako bi vidjeli je li se rak proširio.

Kao predana katolkinja utekla se zagovoru Gianne Berette Molli, talijanske svetice kojoj je također tijekom trudnoće ustanovljen tumor. Osim toga molila se i blaženom Solanusu Caseyju, svećeniku čije se tijelo nalazi u Hanninoj župi u Detroitu: “Molila sam se na njegovu grobu kako bih bila čudesno ozdravljena te da moj sin na svijet izađe lijep i zdrav”, kazala je.

Iako su prve pretrage nakon trudnoće pokazivale da se rak nije proširio na bilo koji drugi organ ili limfne čvorove, nakon dvije godine rak se vratio, ovaj put u četvrtom stadiju.

Hanna je tijekom svih svojih borbi s rakom iskustva i molitve dijelila sa zajednicom svojih pratitelja na Instagramu. Svoju odluku da se koristi društvenim mrežama objasnila je riječima:

“Odlučila sam koristiti društvene mreže kako bih pokazala ljudima da je, bez obzira na to što mislite da će se dogoditi, povjerenje u Boga najvažnije… Ne znam kamo me Bog vodi. Hoće li me odvesti na put na kojem trebam pokazati ljudima kako dostojanstveno umrijeti, s njegovom milošću i milosrđem? Ili će pokazati čudo?”

S vremenom zajednica njezinih pratitelja dosegla je brojku od 47 000. S njima je dijelila informacije o svojem zdravstvenom stanju i molila za potrebe onih koji su to od nje tražili.

Dana 29. ožujka ove godine, nedugo prije nego što će preminuti, Hanna je napisala: “Tu sam, u svojem Velikom petku. Tijekom ove korizme imala sam probleme sa srcem koji su rezultirali drenažom, a zatim operacijom oko srca. Otišla sam s odjela intenzivne njege na obični kat s još operacija na plućima i mnogim drugim komplikacijama.”

“Razlika između moga Velikog petka i Isusova je u tome što sam ja doista zaslužila svoje vrijeme hodanja do Kalvarije, a on sigurno nije. Zapravo, moji su grijesi doveli do mnogih njegovih nesnosnih bolova. Što se mene tiče, moja patnja je žrtva koja mu je vraćena ne samo kako bih okajala grijehe koje sam počinila u životu, već i kako bih surađivala s tijelom Kristovim u prikazivanju ispaštanja za druge.”