asia_bibi

Sigurno ste već čuli za slučaj Asije Bibi, pakistanske kršćanke koja je 2009. godine optužena za bogohulstvo. Godine 2010. osuđena je na smrtnu kaznu zbog zločina koji nije počinila, bez ikakvih dokaza i pomoću lažnih svjedoka. Srećom, njezina smrtna kazna još nije izvršena. Ali Asia je i dalje zatvorena u ćeliji površine 2,5 x 3 metra, gladna i sama. Zatvor u kojem je drže udaljen je šest sati vožnje od njezine obitelji. Vlada, koja je lišava osnovnih potreba, u nekoliko joj je navrata nudila slobodu pod uvjetom da se odreče vjere u Isusa Krista. Ipak, Asia je ostala čvrsta govoreći: „To bi bilo kao da se odrečem svojega identiteta.“

U veljači 2014. udruga CitizenGo poslat će malo izaslanstvo u Pakistan da ohrabri Asiju i provjeri kako joj je. U tom pothvatu potrebna je i Vaša pomoć. Potpisujući donju peticiju, možete poslati poruku udruge CitizenGo ili napisati svoju vlastitu. Tijekom posjeta Pakistanu CitizenGo će uručiti Vašu poruku.

Pošaljite Asiji pismo klikom na poveznicu http://www.citizengo.org/en/2175-freedom-asia-bibi-christianpersecution

Dok smo mi slavili Božić, Asia Bibi napisala je pismo papi Franji tražeći da moli za nju. Kaže kako zna da je još živa zahvaljujući svim ljudima koji mole za nju, i samo to potvrđuje njezinu vjeru u Boga: „Sada se želim samo pouzdati u milosrđe svemogućega Boga. Samo me On može osloboditi.“

Napišite pismo da ohrabrite Asiju. Dok je ona u zatvoru, napišite joj što mislite i kako se osjećate. Važno je da je podsjetimo da nije sama i da molimo za nju dok se suočava sa smrtnom kaznom.

Dok se borimo da bude puštena iz tamnice želimo da sa sigurnošću zna kako se njezina kršćanska braća i sestre – katolici, pravoslavci, protestanti, evangelici – svi mi molimo za nju.

Proslijedite ovo prijateljima i rodbini, na svojim društvenim mrežama. Asiji će biti drago znati da mislite na nju.

Još jednom, hvala.

Gregory Mertz i ostali članovi udruge CitizenGO