“Vrlo smo obradovani obaviješću da nam dolazi papa Franjo 6. lipnja o. g. u Sarajevo. Posebno smo ugodno doživjeli da je to sam objavio i najavio”, rekao je u izjavi za naš portal nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Kako je i kardinal naglasio, Papin posjet Bosni i Hercegovini mogao bi vratiti tu zemlju i stanje u njoj, koje je jako teško u svakom pogledu, u središte pozornosti.

“Ponovno je cijeli svijet okrenuo svoje oči prema zaboravljenom Sarajevu i BiH. Posebno je snažan poziv da molimo da se ta želja ostvari. Svi su pozitivno primili tu vijest, a najveći dio žitelja oduševljeno, posebno katolici. Sada imamo zadatak kako pripraviti taj jednodnevni boravak pape Franje u Sarajevu”, rekao nam je kardinal.

“Neka hodočasnik mira podupre izgradnju mira u ovoj napaćenoj zemlji, te donese blagoslov svima kojima je utjeha potrebna. Zahvalan sam svim medijima koji su s poštovanjem i ljubavlju prenijeli tu vijest i pratili eho vijesti. Nadam se da neće se umoriti dobro činiti”, poručio je.

Nadbiskup vrhbosanski naglasio je kako sada slijedi priprava za apostolski pohod pape Franje u Sarajevo.

“Jasno da prvi korak priprave jest molitva, a onda dogovor crkvenog i civilnog odbora s Protokolom Svete Stolice u užurbanom nastojanju da pripravimo i srce i javnost za taj dragi događaj”, zaključio je.

Pročitajte i izvješće s tiskovne konferencije kardinala Puljića i apostolskog nuncija u BiH mons. Luigija Pezzuta povodom Papina dolaska OVDJE.

G. An. | Bitno.net