HOD ZA ŽIVOT U SPLITU

Pogledajte rutu kojom će Split 19. svibnja hodati za život

Hod za život i ove će se godine, u subotu 19. svibnja, održati u Splitu. Riječ je o manifestaciji kojom se društvo poziva na zaštitu prava na život svakog ljudskog bića, od začeća do prirodne smrti, te na pružanje podrške trudnicama, majkama i obiteljima

Na današnjoj press konferenciji, održanoj u parku Zvončac, član inicijative Goran Velić najavio je kako će se splitski „Hod“ ove godine odvijati po novoj ruti: „Prošle smo godine, uz sudjelovanje oko 10 tisuća građana, hodali od Trga Gaje Bulata do rive, a ove smo godine uzeli dužu, širu i još ljepšu rutu. Okupit ćemo se u parku Zvončac u 10 sati, a potom će se povorka Zapadnom obalom uputiti do rive, gdje će nas zabavljati poznata grupa Dalmatino.“

Kako se na Zvončacu ne bi stvorili problemi oko parkinga automobila te kako bi se građanima olakšao dolazak do parka, „Promet“ će uvesti izvanrednu autobusnu liniju koja će u subotu 19. svibnja sudionike Hoda za život prevoziti od rive do Zvončaca, i to od 9 do 10:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružica Gulan novinarima je govorila što znanost naučava o početku života: „Život svakog od nas započeo je začećem – spajanjem jajašca majke i spermija oca. Začećem nastaje jedinstveno ljudsko biće! Dijete je zasebna jedinka, dječak ili djevojčica, koji raste u tijelu svoje majke. Život je temeljno ljudsko pravo i preduvjet za sva ostala prava.

„Želimo hodati i za bolesne, stare, osamljene, želimo im poručiti kako smo uz njih i da je svaki život važan. Hodat ćemo i za sve ljude koji odlaze u inozemstvo, za one koji su izgubili nadu da će u našoj zemlji biti bolje“ – istaknula je članica inicijative Iva Pavić te dodala: „Zato pozivamo sve ljude da u subotu 19. svibnja u 10 sati ujutro dođu na Zvončac i budu dio ove lijepe priče za naš grad.“ Nositelj organizacije splitskog „Hoda“ je Udruga Dalmacija za život.

 

Bitno.net

Objavljeno: 11. svibnja 2018.

Možda vam se svidi