anjeli

Rad je veliki dar. Raditi srcem, s interesom, započeti posao i završiti, naučiti surađivati s drugima u poslu i ostvarivati zajedničke ciljeve, izvor je radosnijeg življenja, nešto više i od samog novca, veliki je to lijek poljuljanom ljudskom dostojanstvu. Zadruga “Pontes Salutis” (Mostovi Spasa) promovira rad kao dar i želi podijeliti svoje iskustvo rada s mladima.

Zadrugu Pontes Salutis pokrenula je skupina članova i prijatelja zajednice Cenacolo s ciljem pružanja konkretne potpore mladima koji nailaze na poteškoće pri zapošljavanju, a pogotovo onima koji su u podređenom položaju na tržištu rada. U ovu skupinu spada i velik broj mladih koji su završili uspješno put u Zajednici Cenacolo i uz pomoć Zadruge ulaze u proces resocijalizacije i povratka u normalni društveni život.

Prvi konkretan čin Zadruge bilo je osnivanje keramičke radionice za izradu suvenira. Ona uz stalno zaposlene ima i nekoliko slobodnih radnih mjesta za mlade koji su u procesu izlaska iz Zajednice. U njoj je danas zaposleno šest osoba, a ukupno je kroz nju u dvije godine prošlo dvadesetak osoba, kojima je u međuvremenu pomognuto pri traženju stalnog zaposlenja. Zadruga pored keramičke radionice ima namjere pokrenuti slične inicijative u području poljoprivrede i drugih gospodarskih grana.

Kako bi zajednički pomogli mladima da pronađu svoje mjesto na tržištu rada, Zadruga i zajednica Cenacolo pokrenuli su akciju prodaje vlastitih keramičkih rukotvorina. Prekrasni, ručno izrađeni anđeli čuvari dostupni su na svim kioscima Tiska, a sav prihod od prodaje namijenjen je za pomoć pri zapošljavanju štićenika udruge.

Akcija traje do 10. svibnja, a više o radu udruge Pontes Salutis možete saznati na linku ovdje.

Bitno.net