Papa Franjo vratio se u Rim u jutarnjim satima, nakon šestodnevnog „pokorničkog hodočašća“ u Kanadi. Na povratku u vatikansku rezidenciju, zaustavio se kod bazilike Svete Marije Velike, gdje se kratko zadržao u molitvi.

Završilo je apostolsko putovanje pape Franje u Kanadu. Zrakoplov je sletio u rimsku međunarodnu zračnu luku Fiumicino nakon šestosatnoga leta u 8:06.

Prije polaska iz Iqaluita, Papa Franjo se pozdravio s generalnom guvernerkom Mary May Simon i lokalnim vlastima, te su Svetog Oca otpratili zvuci tradicionalne glazbe i plesovi članova Inuitske zajednice. Zrakoplov je iz Kanade poletio oko 20:14 po lokalnome vremenu, odnosno u 2:14 po srednjoeuropskome vremenu.

Tako se Rimski biskup oprostio od Kanade, koja ga je ugostila ovoga tjedna, gdje je posjetio četiri grada: Edmonton, Maskwacìs, Québec i Iqaluit.

Po povratku u Rim, Sveti se Otac, po običaju, zaustavio kod bazilike Svete Marije Velike, kako bi zahvalio Bogu što je blagoslovio njegovo „pokorničko hodočašće“.

Položio je buket cvijeća kod marijanske ikone Salus Populi Romani (Spasa rimskog puka) te se zadržao nekoliko trenutaka u molitvi, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice. Potom se vratio u svoju rezidenciju u Vatikanu.