– Kad sam čula papin glas, činilo mi se kao da me ruka Božja dotaknula – izjavila je Alejandra Pereyra, žrtva dvostrukog nasilja argentinske policije.

Prije desetak dana, 44-godišnja argentinka Alejandra Pereyra poslala je papi Franji mail i zamolila ga za pomoć. Naime, nesretnu ženu silovao je policajac, a nakon što ga je prijavila, postala je žrtvom ucjene i progona nadležnih istražitelja. Alejandra je u mailu papi opisala svoju situaciju, ali – nije primila pisani odgovor!

– U nedjelju oko 15,50 zazvonio mi je mobitel, a kada sam na pitanje tko zove dobila odgovor „papa“, skamenila sam se – kaže Alejandra, a prenosi Il Sismografo.

„Nisi sama“, bile su riječi pape Franje, a u polusatnom razgovoru ispunjenom „vjerom i povjerenjem“, Alejandra je papi ispripovjedila svoj slučaj. Papa ju je pozorno saslušao i ohrabrio.

-Sada znam da nisam sama i iznova ću stati na svoje noge. Papa mi je rekao da nisam sama i da imam povjerenja u pravosuđe – kaže oduševljeno ova argentinka, te dodaje kako će učiniti sve da ode u Vatikan, budući da je od pape dobila obećanje da će ju primiti.
U srdačnom razgovoru s papom, Alejandra je doznala kako na njegovu adresu dnevno pristiže tisuće pisama, te da ga je njezino pismo posebno pogodilo.

Spomenimo kako ovo nije prvi poziv pape Franje svojim vjernicima. Papa je na sličan način iznenadio studenta iz Padove Stefana Cabizza, te Michaela Ferrija, brata ubijenog poduzetnika Andree Ferrija. Osobito je zanimljiv bio razgovor s portirom isusovačke kuće u Rimu, neposredno nakon konklava, a o kojemu je prvi izvijestio Bitno.net.

M.V. | Bitno.net

[facebook] Ako podržavaš papu Franju, klikni like! [/facebook]