Strijelac jednoga od najbržih golova u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava i zvijezda američke nogometne reprezentacije Clint Dempsey, pridružio se brojnim nogometašima koji su javno progovorili o važnosti vjere u njihovu životu.

– Odrastao sam u katoličkoj obitelji i svake sam nedjelje sa svojim bakom odlazio u crkvu. Zahvaljujući njoj shvatio sam kolika je važnost vjere – izjavio je Dempsey  za Sports Spectrum. Međutim, Clintova djetinja vjera vrlo je brzo došla pred veliko iskušenje. Njegova sestra Jennifer umrla je od moždane aneurizme i taj ga je događaj zauvijek promijenio.

– Suočio sam se s pitanjem zašto se događaju takve stvari i koja je Božja ulogu u svemu tome. Godinama sam se borio s tim pitanjima i udaljio se od Boga. Ali On je bio vjeran i strpljiv, te mi pomogao doći k sebi dao mi snagu – posvjedočio je Dempsey, te dodao kako su mu biblijski tečajevi tijekom studija na  Sveučilištu u Greenvilleu pomogli shvatiti što doista znači „biti vjernikom“.

– Božja Riječ dala mi je mir i želju za odnosom s Njim. Postavljao sam Mu pitanja i tražio odgovore u Svetom pismu, a to mi je pomoglo rasti i usmjerilo me u životu. Vjera u Krista daje mi pouzdanje u budućnosti. Znam da je On vjeran i da bdije nada mnom, bila vremena dobra ili loša – kaže ovaj 31-godišnji američki nogometaš i bivši član engleskog Tottenham Hotspura.

Obiteljska tragedija, kao i svi drugi teški životni trenutci produbili su njegov pogled na život, ali i njegovu vjeru i želju da u svemu što radi proslavi Boga koji “daje snagu i u najtežim situacijama”.

– Molim za snagu na putu koji je preda mnom. Trudim se u igri dati sve od sebe i zahvalan sam na svim mogućnostima i uspjehu koji Mi je podario. Uvijek nastojim činiti ono što je ispravno, ne činiti pogreške i živjeti životom koji će Mu se svidjeti – naglasio je Dempsey.

Miodrag Vojvodić / Bitno.net