Novoimenovani banjolučki biskup Željko Majić bit će zaređen za biskupa 2. ožujka u katedrali sv. Bonaventure.

Ususret ređenju, mons. Majić dao je intervju za HKR u kojem je izrazio veliko poštovanje prema svećenicima banjolučkog kraja koji služe u krajevima s kojih su Hrvati protjerani. „Jeza me hvata od tih svjedočanstava! Volio bih da se to iskustvo čuje! Kakva to treba biti duhovna snaga!“, kazao je biskup navodeći riječi svećenika koji mu je kazao da mu je na Božić na misu došlo samo troje vjernika.

Govoreći o svojoj duhovnosti biskup je prvenstveno rekao da je njega i njegovu obitelj “opečatila” Gospa, no kazao je i kako posebno časti bl. Alojzija Stepinca, po čijem zagovoru se, kako je posvjedočio, dogodilo i jedno čudo. Dok je bio župnik na Buni gradio je pastoralni centar i crkvu. Bilo je planirano da naslovnik bude bl. Stepinac, ali crkva je posvećena Presvetom Tijelu i Krvi Kristovoj.

Mons. Majić tamo je doživio nesreću. Pao je s te crkve s visine osam metara na beton i ostao živ. Imao je prijelome, liječio se u bolnici u Dubravi, bio na operaciji u Rimu. Vjeruje da se to čudo dogodilo po zagovoru bl. Stepinca, koji je kako kaže “postavio jastuke”. I sada nosi u džepu sličicu bl. Stepinca s molitvom.

Osim pobožnosti Gospi i blaženom Alojziju Stepincu, mons. Majić je kazao da nema dana u kojem ne zaziva zagovor sv. Josipa za očeve, obitelji, radnike, umiruće.