Američkom gospel pjevaču i protestantskom pastoru Donnieju McClurckinu zabranjeno je pjevati na nedavno održanom koncertu u Washingtonu u čast legendarnog borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga i to zato jer je bivši homoseksualac koji je javno progovorio o tome kako je svoju sklonost pobijedio molitvom.

U ovoj poučnoj epizodi koja dobro ilustrira utjecaj homoseksualnog lobija na svijet u kojem živimo, gradonačelnik Washington D.C.-a Vincent Gray zabranio je McClurckinu nastup nakon što je dobio nekoliko poziva u kojem se prijetilo kako će gay aktivisti prosvjedovati na koncertu ako pjevač nastupi. Njima je smetalo što je McClurkin, inače pjevač koji iza sebe ima tri Grammyja, progovorio o tome kako su ga kao dijete seksualno zlostavljali njegovi muški rođaci i nekadašnjoj homoseksualnosti koju je želio odbaciti, što je i uspio molitvom i posvećenim životom. Ideja da je homoseksualnost nešto što čovjek prihvaća ili odbija, što je McClurkin pokazao, gay aktivistima je naravno zasmetala, a neki od njih su navodili i njegove propovijedi u kojima je navodno vrijeđao homoseksualce, što su pastor i njegove pristaše demantirali.

Gradonačelnik Washingtona je nakon nekoliko poziva zaključio da McClurkin ne treba nastupiti i izdao je priopćenje u kojem je tvrdio kako je otkazao pjevačev nastup u dogovoru s njegovim menadžmentom jer su zaključili da je riječ o “nastupu koji treba ujediniti, a ne razjediniti ljude”.

[facebook]Želiš li biti na izvoru samo istinitih informacija, klikni Like![/facebook]

Sam McClurkin je odmah nakon gradonačelnikova istupa reagirao i rekao da je laž da je njegov nastup otkazan u dogovoru s njim, te da mu je praktički otkazan poziv na koncert na kojem je trebao biti glavnim izvođačem.

“Treba postojati sloboda govora sve dok je taj govor u ljubavi, Mislim da je nevjerojatno da u današnjem svijetu moramo doživjeti da ja kao crni glazbenik budem izbačen sa nastupa koji promovira građanska prava i vrijednosti ljubavi, jedinstva, slobode i tolerancije”, rekao je gospel pjevač i dodao kako mu je zabranjeno nastupiti zbog poziva gradonačelniku desetak ljudi.

Otkazivanje njegova nastupa izavalo je ogorčenje u onom dijelu afroameričke zajednice koja smatra da borba za građanska prava nema ništa zajedničkog sa gay aktivizmom, pa neki analitičari govore o tome kako je LGBT zajednica “ukrala” pokret za građanske slobode. Drugi ukazuju na apsurdnost situacije u kojoj događaj koji promovira toleranciju pokazuje upravo iritantnu netoleranciju. Sam McClurkin je izjavio da ga proganjaju zbog njegova mišljenja i negiraju njegova građanska prava.

Josip Ravlić

Bitno.net